tiistai 30. elokuuta 2011

Viisi tiibetiläistä riittiä

Tässä tekstissä ei nyt sitten puhuta golfista. Jos se harmittaa sinua, lopeta lukeminen tähän. Jos olet kiinnostunut siitä, miten saat pidettyä kroppasi vetreänä ja mielen virkeänä, jatka.

Hurahdin jokin aika sitten viiteen tiibettiläiseen riittiin. Ystäväni vinkkasi niistä ja sanoi miehensä tekevän liikkeet joka aamu.


Sain lainaksi opaskirjan ja kahlasin vielä netistä lisätietoa. Ja ei kun kokeilemaan. Aluksi tuntui rankalta. Ja jo alkupyörityksistä tuli huono olo, mutta päivä päivältä liikkeet alkoivat tuntua sujuvan paremmin.

Golfin kanssa samankaltaista (anteeksi, puhun sittenkin golfista) on lievä riippuvuuden kehittyminen ja se, että näitäkään liikkeitä et tule koskaa oppimaan täydellisesti. Energisoiva vaikutus ja tekemisen ilo myös yhdistävät. Ärräpäät eivät kuitenkaan kuulu tähän hommaan, päivastoin. Vaikutus kehon hallintaan on ilmeinen. Jotkut uskovat myös nuorentavaan voimaan. Tiedä häntä.

Peter Kelder on tehnyt nämä alunperin munkkien asanat tunnetuiksi länsimaissa. Hänen kirjansa on käännetty myös suomeksi.


Netistä löytyy googlaamalla paljon lisätietoa ja ohjeita ja youtubesta videoita. Sielät myös huomaan, miten eri tavoin liikkeitä on myös sovellettu.

Nyt sitten vaan pyörimään. Nämä eivät varmasti ole haitaksi golfarillekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti