sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Hyvässä seurassa on mukava pelata

Meillä on tapana pelata suvun kesken golfkisa joka kesä. Kisailimme jälleen perjantaina. Pelit sujuivat leppoisasti ja kaikki kannustivat toisiaan, vaikka kilpalilimmekin pisteistä. Pääasia on kuitenkin, että voimme pitää yhdessä hauskaa golfin merkeissä.

Ystäväni pelasi tänään "oikeassa" kisassa. Tällaisessa kevyessä sponsoroidussa kisassa, jossa kaikki kuitenkin haluavat päästä palkinnoille tai hyville sijoituksille. Hän ei ollut aiva tyytyväinen seuraansa. Tunnelma oli lievästi kireä, ja yksi henkilö tuntui ylimieliseltä. Se vaikutti koko ryhmän fiilikseen.

Leppoisassa seurassa on aina mukavampi pelata kuin tiukkapipoisten kanssa. Jonkun mielestä saatan olla liian puhelias höpöttelijä. Itse taas en pidä siitä, että vaikeita paikkoja kauhistellaan etukäteen - teen sitä kyllä itsekin - tai joku puuttuu pelityylliini. Mieheni taas toivoo, että kommentoin hänelle, jos huomaan esim. jonkun korjausehdotuksen hänen lyöntiinsä. Meitä on moneksi ja pideämme myös erilaisesta peliseurasta.

Tee vähemmän sitä mitä teet enemmän

Marika Borg piti pari vuotta sitten klubillamme värikkään esityksen erilaisista golfarityypeitä. (Oli muuten erittäin hyvä ja energinen esiintyjä.)


Esitys perustui enneagrammiin ja sen kautta ihmisten erilaisuuteen. Me emme voi muuttaa persoonallisuuttamme mutta voimme ymmärtää toisia ja ottaa toiset paremmin huomioon, jos tunnemme myös oman pelityyppimme. Marikan viesti oli: tee vähemmän sitä mitä teet enemmän. Silloin kaikkien golfkierroksesta tulee parempi.

Täällä voit tehdä pikatestin omasta tyypistäsi.
http://www.namaste.fi/enneagrammi/enneagrammi-testi/

Mieti, miten tyyppisi vaikuttaa omaan pelaamiseesi ja siihen millaista peliseuraa olet muille. Sillä meillä kaikilla on vastuu koko ryhmämme pelin onnistumisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti