maanantai 16. heinäkuuta 2012

Greensome, scramble ja mitä niitä nyt onkaan...

Olimme miehen kanssa viikonloppuna leikkimielisessä parikisassa. Pelimuotona oli "scramble". Vaikka pelimenestys ei ollut kovin hääppönen, oli kiva pelata vaihteeksi vähän eri tavalla.

Scramblehan on joukkupeli, jossa kaikki draivaavat. Sitten joukkue valitsee pallon, joka jatkoa ajatellen on parhaassa paikassa. Pallon viereen, esim. tuloskortin etäisyydelle, pannaan merkiksi griinihaarukka tai tii. Se pelaaja jonka pallo on valittu, lyö ensimmäisen jatkolyönnin. Muut pudottavat pallonsa mahdollisimman lähelle merkittyä kohtaa, ei kuitenkaan lähemmäksi lippua, ja suorittavat lyöntinsä. Näin jatketaan jokaisen lyönnin kanssa. Greenillä palloa ei dropata, vaan se asetataan greenille parhaaksi valitun pallon paikalle.


Greensomessa myös kaikki joukkeen jäsenet avaavat. Siinä kuitenkin valitaan pelipalloksi vain yksi pallo, jälleen jatkon kannalta fiksuin. Tämän jälkeen väylä jatkuu tätä yhtä palloa pelaten vuorotellen lyöden. Kannattaa huomata, että paras avaus ei aina ole se pisin. Joskus nimittäin kannttaa valita pallo siten, että seuraavaksi lyöjäksi tuleekin varmin kakkospallon pelaaja.

Kesällä kun pelailee erilaisissa ryhmissä ja kavereiden kanssa, kannattaa joskus muistaa myös nämä erikoispelimuodot. Tulee uutta potkua peliin ja kivaa tsemmppifiilistä joukkeisiin. Kasvattavat myös ihmissuhdetaitoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti