maanantai 30. heinäkuuta 2012

Kyytiä Kytäjällä

Muutama päivä sitten mies nappasit bägit ja minut autoon. Suuntasimme auton nokan kohti Kytäjä Golfia. Olin kuullut kentästä, mutta en koskaa itse pelannut siellä, joten oli mukava päästä kokeilemaan uutta hyvämaineista kenttää.


Pelasimme South East -kentän, jota Kytäjän omien sivujen mukaan luonnehditaan hieman vaativammaksi kuin North West -kenttä. Jo amatöörisilmälläkin näki, että bunkkerit ja kaikenlaiset muut haitat oli suunniteltu "oikeisiin paikkoihin". Väylien kaltevuuden toivat myös lisää haastetta, mikä oli vain mukavaa. Kentän on muuten suunnitellut kanadalainen Thomas McBroom.


Greenit olivat nopeat ja vaativat toteuttelua. Ensin alkuun tuli putattua liian kovaa ja sitten liian varovasti. Mutta jo kentän loppupuolella alkoi puttinkin jo kulkea paremmin.

Vaikka oma pelitulokseni ei ollut hääppönen pidin kentästä kovasti. Se on sekä kaunis että mielenkiintoinen. Mieli tekisi uudelleen.


Järkyttävä klubirakennus
Kytäjän kentät on rakennettu idylliseen vanhaan kartanomaisemaan. Siksi on vaikea ymmärtää, mitä on mahtanut niiden ihmiseten mielessä on liikkua, jotka ovat suunnitelleet Kytäjän klubirakennuksen. Se on valitettavasti suomalaista hengentuotosta.


Bunkkeriomainen rakennus muistuttaa lähinnä vanhaa itäblokin arkkitehtuuria.


Vielä itse rakennuksenkin voisi niellä, jos sisustus olisi osunut nappiin. Mutta kun ei. Mielestäni tylsää mutta kallista.

Hyvät oheispalvelut
Ennen peliä söimme lounasta - maukas lasagne maistui, samoin sen kyljessä oleva hyvä ja raikas salaattipöytä. Kytäjältä löytyy myös aivan erinomainen pro shop.

Pisteet seuraavasti
- kenttä 4,5/5
- ruoka 4/5
- pro shop 5-/5
- ja klubitaloa en viitsi arvioida

4 kommenttia:

  1. Klubirakennus on tehty sellaisella sapluunalla, jonka Museovirasto on aikanaan hyväksynyt. Vanhaan kartanonmalliin_ajattelutapa-ja suunnitelma ei sopinut aikanaan virastolle. Minusta, aiheeseen sivullisena, talo sopii erinomaisesti juuri tuossa asussa maisemaan.

    Osin puhutaan kulttuurimaisemasta, mutta ei golfi itsessään sijoitu kovin kauas. Viestittää ja näyttää modernin aikakauden urheilulta.

    Ko. klubirakennus ei ole neuvostoaikaa nähnytkään! Amfi muistuttaa ja linkittää juuri kuvassa olevankin interiöörin lähinnä antiikin Kreikkaan.

    Klubitalon on suunnitellut arkkitehtitoimisto Pääsky & Sistonen. Fiksuja kavereita. Näkymät ja vapaa tyhjä tila amfilta Kytäjärvelle ovat kerrassaan upeat! Niitä kannattaa käydä ihailemassa vaikkei golfaisikaan.

    Parhain terveisin, sinikka mäntysalo-lamppu

    VastaaPoista
  2. Kiitokset näkökulmista. Kun seuraavalla kerralla menen Kytäjälle, voin katsoa klubirakennnustakin uusin silmin.
    En ole missään arkkitehtuurin asiantuntijan. Kirjoitukseni ehkä heijastelee enemmänkin kokemuksiani sekä odotuksia tältä ensivisiitiltä.
    Valitettavasti golfkierrokseni päättyi viime kesänä rankkasateeseen, joten maisemista nauttiminen jäi toiseen kertaan.
    Hyvää syksyn alkua!

    VastaaPoista
  3. Hei,

    Varaa kokonainen aurinkoinen kesäpäivä! Nauti vaikka lounas klubilla terassilla, josta aukeaa näkymä Kytäjärvelle ja uudelle asuinalueelle Ollilaan. Kohtahan se kesä jo saa, Parhain terveisin, sinikkaml

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti. Toivotaan pitkää ja lämmintä kesää. :)

      Poista